Det er nok et spørgsmål rigtig mange har stillet sig selv, her iblandt også COLO HR Konsulenterne. At være en del af COLO HR Konsulentuddannelsen, byder netop på flere muligheder for at udvide sit netværk og sætte det eksisterende i spil. Og det er uanset om man er gæsteoplægsholder, projektvirksomhed, HR Konsulent, underviser eller kommunikationspraktikant.
For Sofie Rahr Time, en af de første COLO HR Konsulenter, betød HR Uddannelsen, at hun fik trænet sin netværksmuskel og fandt vejen ind i erhvervslivet.
Måske du kan huske følelsen af at være ny 1. g’er, hvor alting føles en smule akavet? Det var den følelse Sofie havde, da hun under COLO HR Konsulentuddannelsen blev bedt om at bruge sit netværk. For Sofie lød det lidt som en floskel, som var svær at forholde sig til, fordi, hvad vil det egentlig sige at netværke?
For en af grundlæggerne og underviserne på COLO HR Konsulentuddannelsen; Iben Jungersen, er networking en stor del af hverdagen og noget hendes karriere er dybt funderet i. Derfor har vi spurgt Iben, hvordan de på HR uddannelsen sætter skub i HR Konsulenternes networking evner;
“Mange af HR Konsulenterne er ikke vandt til at netværke og vi oplever, at de ikke tænker i netværk når de starter på COLO HR Konsulentuddannelsen. Som en del af at networke har vi en øvelse, hvor HR Konsulenterne skriver deres navn i midten af et stykke papir - så tegner de deres netværk ud fra det - for eksempel; familie, sport, skole, børnehaver… Herefter skal de blive mere specifikke og spørge sig selv - hvem kender jeg så i mit netværk som jeg kan spørge?”
Iben tilføjer, at netværksøvelserne bliver lidt af en øjenåbner for mange af HR Konsulenterne; “Øvelserne er faktisk lidt en øjenåbner for dem og de finder ud af, at de rent faktisk har et stort netværk. Herefter kommer skridtet hvor de skal til at tage kontakt til deres netværk, som kan virke meget grænseoverskridende for mange af dem. Men de oplever, at når de så kommer over de første telefonopkald og posts på LinkedIn, er der faktisk meget at vinde. Vi oplever, at der er stor forskel på deres syn på networking når de starter og efter endt HR Konsulentforløb.”
Gennem uddannelsesforløbet gik Sofie fra at tvivle enormt på hele netværks-processen, til at mærke en positiv effekt, når både HR Konsulenterne og underviserne trak på deres netværk. Hun fik i den grad øjnene op for, hvor værdifuldt et netværk kan være i arbejdssammenhæng og opfordrer derfor alle, som er grønne i networking til at få aktiveret den perifere forbindelse - det værste man kan få er jo et nej. Hertil tilføjer Iben at de fleste folk bliver smigrede og gerne vil hjælpe når de bliver spurgt; “Hvis jeg ringer til en og siger, jeg har brug for dit råd - så vis mig den, der så siger - ‘det gider jeg ikke’. Folk vil gerne hjælpe med den viden de har.
For Sofie, blev netværk vejen ind i en spændende stilling, hvor hun dagligt arbejder med bl.a. iværksætter-netværk og kommunikation. På den måde gik Sofie fra at spørge sig selv; ‘hvad vil det sige at netværke’? Til at forstå værdien af et godt netværk - og hvordan man hjælper andre, der evt. kan være lige så usikre på det at 'netværke' med at komme godt i gang via forskellige netværksarrangementer.
Artikel af: Kristine Sundwall
Комментарии